Sajarah Desa Dadiharja Kec Rancah kab Ciamis

Sajarah Desa Dadiharja Kec Rancah Kab Ciamis

bale Dadiharja

bale Dadiharja

Sateuacan ngadeg Desa Dadiharja diwangun ku opat desa
1.                        1.  Desa Cigintung
Desa Cigintung kawilang desa anu pang kahotna, dina harti pangheulana ngadeg di wewengkon Dadiharja kiwari. Numutkeun pitutur sepuh anu kapungur, saméméh islam asup ka Indonesiam di wewengkon Cigintung geus ngawujud masyarakat
Runtuyan kuwu anu kungsi mingpin di ieu desa
1.      Ki Sudi
2.      Ki Tjandrayuda
3.      Ki Saita
4.      Ki Edo
5.      Ki Patjar

masjid Al-Jihad

masjid Al-Jihad

6.      Ki Masnap
7.      Ki Murkawa
8.      Ki Arsayuda
9.      Ki Tjandrayuda
2.                       2. Desa Janglapa
Asal muasal désa Janglapa, pindah ti Desa Cigintung anu lobana 17 tugu kalay, diluluguan ku Ki Salaji dina waktu harita teu sadia diangkat jadi kuwu, kapaksa anu jadi kuwu téh Ki Benteng, mandor turum ti Bantardéngdéng
Runtuyan kuwu anu kungsi mingpin di ieu désa
1.      Ki Benteng
2.      Ki Marja
3.      Ki Wiramanggala
3.      Desa Curug

sasak Cigintung

sasak Cigintung

Désa curug ngadeg dina jaman cultur stelsel. Asalmuasalna mah pindah ti Desa Sindang, diwangun ku 18 tugu, anu ngaluluguan nya éta Ki Masdia
Runtuyan kuwu anu kungsi anu mingpin di ieu désa
1.      Ki Masdia
2.      Ki Barid
3.      Ki tjandrayuda
4.      Ki Suramanggala
5.      Ki Newi
6.      Ki madkasan
4.      Desa Bantardengdeng
Desa bantaradengdeng ngadegna diawal jaman culture stelsel pindahan ti Desa Kawunglarang, anu ngaluluguan nya éta Ki Arinta
Runtuyan anu kungsi mingpin ieu désa
1.      Ki Arinta
2.      Ki Alih
3.      Ki Kertayuda
4.      Ki Nala
5.      Ki Tjandrajuda
6.      Ki Arsamanggala
Dina waktu keur dipingpin ku Ki Alih Desa Bantardengdeng ngalaman pindah ka Bulak Lega, kurangleuwih opat tugu anu ahirna ngawangun Cimuncang diluluguan ku Ki Kasjan
Dina jaman Kuwu Ki Kertayuda anu ti Bubulak Lega pindah deui ka asal (Bantardengdeng) kiwari
Digabungkeun tilu désa jadi hiji (Desa Dadiharja, Desa Janglapa, Desa Curug) dina tanggal 1 juli 1909 kalayan surat ti kaputusan residen priangan kalayan dibéré ngaran Cigintung. Ari Desa Bantardengdeng mah dina waktu harita masih mandiri
Réng-réngan pangurus Desa Cigintung
Pradjawidjaja                          Kepala Desa
Argasasmita                            Juru Tulis
Atnedja                                         ‘’
Riksang Iprana                              ‘’
Wiradinata                              Ngabihi
Satjaprana                                    ‘’
Atmasantana                                ‘’
Sarapradja                               Lurah
Satjaadiraksa                                ‘’
Satjaadiraksa                                ‘’
Satjaperwata                           Polisi
Kartangayuda                                          ‘’
Mertalaksana                                ‘’
Arsamanggala                              ‘’
Raksaperwasa                              ‘’
Ardangi                                   Amil
Muhasan                                      ‘’
Alimukasan                                 ‘’
Ngadegna Desa Dadiharja dina tanggal, 9 Maret 1923. Kalayan surat Kaputusan Residen Priangan, Desa Cigintung jeung Desa Bantardengdeng digabungkeun jadi hiji; kalayan dibéré ngaran: DESA DADIHARJA.
Runtayan kuwa anu mingpin Desa Dadiharja:
1.      Arsadiredja, nyepeng kalungguhan salami 40 taun.
2.      G. Atmasasmita, nyepeng kalungguhan salami 5 taun (1944 – 1949).
3.      Achmad Hamim Hadiwijaya, ngawitan nyepeng kalungguhan ti taun 1949
4.      ————–
5.      ————–
6.      ————–
Jst
Ieu ringkesan sajarah téh kénging nyutat tina buku anu disusun ku: Bapak  Achmad Hamim Hadiwijaya

6 Pairan (+add yours?)

  1. uyut tea
    Jan 10, 2012 @ 09:13:16

    a kurang lengkap mun tiasa dugi ka kuwu nu ayeuna cobi lengkapan, ieu mamang di dadiharja nu nelah uyut juja tea!!!!!!!!!!!!!!

    Waler

  2. yoyon hermana
    Dec 26, 2013 @ 10:26:31

    a” sae simkuring aya di tasik kawit leluhurmah ti dadiharja.htr nhn kana imformasina,.

    Waler

  3. JOSEPH
    Apr 01, 2014 @ 08:23:47

    LENGKAPAN DEUI MANG DUGI KA KUWU ANU BADE, KUWU MOHAMMED JOSEPH TI BATU REOK

    Waler

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

Désémber 2016
M T W T F S S
« Feb    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d bloggers like this: